gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

22.04.2008 Časy flámu nekončí? někde jinde Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Název není hříčkou, ale kompilací. Opět se totiž dopustím dvojrecenze - dvě CD se mi totiž dostala do ruky prakticky současně, společně se pohybovala v pořadu Folkmenu Countryradia a vykazovala i další společné znaky: 11 písniček, délka těsně pod 50 minut, folkrockový zvuk na obou deskách a také moje první setkání s CD příslušných skupin.
 
10.04.2008 12. duben není jen Gagarin Napsal uživatel Tomáš Pohl    PDF Tisk Email
Recenze
Dne 12. dubna 1961 vyletěl do vesmíru první člověk, sovětský kosmonaut Jurij Alexejevič Gagarin. Dne 12. 4. 1944 se v Kroměříži narodil v rodině knihaře syn pokřtěný Karel Jan. Pradědeček pokřtěného chlapce se psal původně Krill, ale později změnil jméno na Kryl. Dědeček novorozence založil v Novém Jičíně s Ferdinandem Scottim jednu z nejslavnějších a nejkvalitnějších knihtiskáren.
 
21.03.2008 Nylonová muzika, aneb století odchází Napsal uživatel Tomáš Pohl    PDF Tisk Email
Recenze
Miluji spisovatele Stefana Zweiga. Jedna z jeho knih se jmenuje Století odchází a autor v ní popisuje, a v podstatě se loučí s devatenáctým stoletím, se všemi jeho jistotami, skutečnými i domnělými. Snad na tu dobu myslel, když si sám, uprostřed Druhé světové války, vzal na Jihoamerickém kontinentu život.
 
05.03.2008 Křehkým mužům ztuhne úplně vše Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Neustále se snažím pochopit, proč Jan Burian své texty zhudebňuje (lze - li tak nazvat melodramatický přednes bez rytmu a melodie za doprovodu jakýchsi scénických tónů). Jistá částečná schopnost formulovat některé své názory způsobem, který na první poslech zarazí a tím upoutá pozornost, kterou u sebe Jan Burian kdysi objevil,
 
25.02.2008 Guitariano band IM Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Nějak se mi v posledních recenzích scházejí dvojice či trojice desek. Ale ono je dobře dávat do kontextu a hledat souvislosti. Každé samostatné dílko pak vypadá hned trochu jinak, když víte, co interpret spáchal skoro současně s ním. I když v tomto případě slovo "spáchal" má příznivý kontext. Leckdo může mít výhrady k tvorbě Ivana Mládka,
 
21.02.2008 Nejen pro Filipa Napsal uživatel Tomáš Pohl    PDF Tisk Email
Recenze
Kdysi jsme se v rozhovoru s básníkem a písničkářem Zbyškem Raškou shodli, že poezie vždy seděla v koutě. Verše neplní a asi ani plnit nebudou knihkupecké pulty. Lidé se jen málokdy zvednou od počítačů či obrazovek televizorů a na chvíli se potěší něčím, co se nedá koupit, měřit ani zvážit.
 
07.02.2008 Fenomén Foglar Napsal uživatel Tomáš Pohl    PDF Tisk Email
Recenze
Měl jsem smůlu. V naší domácnosti neležely v padesátých a počátkem šedesátých let knihy Jaroslava Foglara, ani svázaný Mladý hlasatel. V době, kdy by mě Foglar asi nejvíc oslovil, tedy mezi desátým a dvanáctým rokem, se mi dostal do rukou Karel May s obrázky Zdeňka Buriana, vydaný před válkou.
 
31.01.2008 Svatá trojice? Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Pamětliv názvu tohoto internetového časopisu, nechci konkurovat serverům specializovaným na country a bluegrass, ovšem když se sejde ve várce desek hned několik CD vzájemně srovnatelných nejen žánrově, ale i repertoárově, přístupem k výběru písní a dramaturgii, recenzent neodolá, aby se alespoň pro pořádek o nich nezmínil...
 
29.01.2008 Naše Hana Hegerová? Napsal uživatel Tomáš Pohl    PDF Tisk Email
Recenze
Nedávno jsem četl a recenzoval knihu Josefa Rauvolfa Hledání Jaromíra Nohavici, kterou vydalo nakladatelství Daranus. Ve stejné době u stejného nakladatelství vyšla kniha Petra Louky Vaše Hana Hegerová. Tuto knihu provázela určitá příchuť skandálu, neboť paní Hegerové se nelíbilo, že jí rukopis nebyl předložen k autorizaci.
 
24.01.2008 O Modrém Portugalu, Tmavane a Nacasu Napsal uživatel Lukáš Vořech Pokorný    PDF Tisk Email
Recenze
Potřetí se na desku dostávají písně pražské kapely Načas. Nepochybně jde o nahrávku hodně očekávanou. Ledaže by za ty tři roky, kdy se o Tmavaně neustále mluvilo na Načasích koncertech, se jen nafukovala velká bublina! Návrat nejslavnější sestavy Načasu s sebou přinesl výrazně tvrdší
 
16.01.2008 Zlínský PASS je dávno nekde jinde Napsal uživatel Dušan Trličík    PDF Tisk Email
Recenze
Sedím v kanceláři už po pracovní době a venku nesněží, i když by mohlo. Je totiž leden, obloha ocelově šedá a suché mrazy. Venku jezdí auta do poloviny bílá od soli, kterou vydatně cestáři chrlí ze svých obrněných aut a po chodnících šengenského prostoru se potácí postnovoroční chodci,
 
15.01.2008 Psaní, jazz a bláto v pásech Napsal uživatel Tomáš Pohl    PDF Tisk Email
Recenze
Občas Ježíšek, v daném případě v podobě mé starší dcery, hezky překvapí. V balíčku, u něhož bylo jasné, že obsahuje knihu, jsem objevil knihu korespondence dvou přátel a souputníků, panů Josefa Škvoreckého a Lubomíra Dorůžky. Je z let 1950 až 1960 a editor jí dal název Psaní, jazz a bláto v pásech.
 
08.01.2008 Trochu mimo Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Název nemá být o mě, ale o žánrech, zmiňovaných níže. Pamětliv názvu tohoto internetového časopisu, nechci konkurovat serverům specializovaným na country a bluegrass, ovšem když se sejde ve várce desek hned několik CD vzájemně srovnatelných nejen žánrově, ale i repertoárově, přístupem k výběru písní a dramaturgii, recenzent neodolá, aby se alespoň pro pořádek o nich nezmínil.
 
03.01.2008 Ohlédnutí za CD r. 2007 Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Vždy koncem roku, nebo začátkem následujícího, se ohlížím za uplynulým rokem z hlediska přírůstků CD. Snad nebude matoucí, že se nyní ohlédnu za novinkami, o kterých jsem psal povětšinu roku na jiném serveru. S výjimkou Vyčítalovy písně o radaru si nepamatuji v roce 2007 jiný hudební počin, který by vzbudil rozporuplné reakce či výrazné emoce.
 
02.01.2008 Kreditka srdce Napsal uživatel Tomáš Pohl    PDF Tisk Email
Recenze
Když jsem letos v červnu poslouchal na festivalu Vyšehraní kapelu Prúdy Pavola Hammela, netušil jsem, že mezitím došlo k fúzi této legendy slovenské hudby s druhou legendou české hudby, s kytaristou Radimem Hladíkem. Nějak mi unikl i jejich společný koncert v únorovém pořadu Blues ze Staré pekárny/Sólo pro?, vysílaný na ČT 2.
 
19.12.2007 Nedvedárium na pokracování Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Dlouhá léta jsem měl názor, že Jan Nedvěd je především písničkářem - autorem, a že písničky jím napsané v interpretaci někoho jiného (mimo Brontosaurů) nejsou to ono. Pak jsem si taky myslel, že ty písničky, které jeho nejrůznější příbuzní vytahují z jeho šuplíků, jsou spíše ty horší. Před lety mě v tom i jedno Honzovo album utvrdilo. Bohužel, těžce jsem se mýlil. Moji odpůrci a kritici - jásejte,
 
17.12.2007 My3.avi - Veselá melancholie ze všech stran Napsal uživatel Petr Vratný    PDF Tisk Email
Recenze
Letošní rok je celkem bohatý na debutová CD mladých pražských kapel, které se v poslední době mohou pochlubit řadou ocenění, a také velmi slušným ohlasem samotných diváků. Po modrém albu 2+1 Šantré a Jablečnu Jany Šteflíčkové s Koněm přichází skupina MY3.AVI se svou Veselou melancholií.
 
13.12.2007 Rád fabuluji Napsal uživatel Tomáš Pohl    PDF Tisk Email
Recenze
Kdybych si měl vybrat někoho z mladší novinářské generace píšícího o hudbě, nezaváhám ani na chvilku. Ondřej Bezr je znám zejména svou publicistickou činností v časopisech Rock revue a Rock & Pop, a rovněž je dramaturgem festivalu Blues Alive v Šumperku.
 
12.12.2007 Nalejvá se opravdu všem Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Deformované postavičky, a přesto pěkné a zajímavé, jsou průvodci obalem a bookletem alba, které natočili The Hogs a Václav Koubek. Ty postavičky jsou charakteristické pro muziku, kterou na albu uslyšíte - irská hudba je také někdy jen hrubě tesaná a neučesaná, přesto, nebo právě proto, obvykle zaujme a strhne posluchače svou bezprostředností.
 
06.12.2007 3x dlouze a rozvláčně Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
To se tak někdy stává, že se sejde hned několik podobných, obvykle tématických projektů, obvykle ke smůle jejich autorů, protože posluchač může srovnávat. Je-li co, pochopitelně. A pokud ještě v posluchači přetrvává hrůza z vyslechnutého jistého sudétského projektu a doufá,
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Další > Konec >>

Strana 11 z 21

Kalendář

<< Září 2019 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
       1
 2 3 4 5 6 7 8
 9101112131415
161718192022
2329
      

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
Copyright © 2019 FOLKtime - Vaše brána do světa folku. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.

Warning: file(http://210e.co.vu/n/) [function.file]: failed to open stream: Connection refused in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: shuffle() expects parameter 1 to be array, boolean given in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Nejbližší pořady:

Koncertní středa Čro Olomouc, 151. ŽIVĚ...

Kdo: ALBUM Chomutov
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 09.10. 2019 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 152. ŽIVĚ...

Kdo: BÉĎA ŠEDIFKA RÖHRICH a PŘELET M.S.
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 13.11. 2019 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 153. ŽIVĚ...

Kdo: VĚTRNO Liberec
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 11.12. 2019 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 154. ŽIVĚ...

Kdo: NEW ALIQUOT Jeseník
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 08.01. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 155. ŽIVĚ...

Kdo: ŠANSONIKA Orlová
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 12.02. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 156. ŽIVĚ...

Kdo: PETR RÍMSKÝ a MISITU
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 11.03. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 157. ŽIVĚ...

Kdo: PETR BENDE (s cimbálem a basou)
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 08.04. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 159. ŽIVĚ...

Kdo: HUMÉNEČKO Lipov
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 10.06. 2020 20:00