gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

aldi opening hours todays australia-opening-times.com www.unama-afg.org openj-gate.com opencities.ca
01.01.2000 Folklok - V dešti Napsal uživatel Frisco    PDF Tisk Email
Recenze
No to to trvalo! Je mi jasné, že příznivci téhle pražské kapely už čekali na její v pořadí druhou desku jako na smilování boží. I já se v duchu ptal, proč Folklok s jejím vydáním tak otálí, a odpověď jsem našel už po prvních taktech úvodní písně. Skupina se zde představuje v novém a řekl bych daleko živějším hávu.
 
01.01.2000 Bílá nemoc - Zloději obálek Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Nemám vůbec chuť psát tuhle nerecenzi. Napadají mě totiž pouhá dvě slova - ABSOLUTNÍ ŠPIČKA. Tahle třetí deska Bílé nemoci je pro mě jasně nejlepší. Možná je to tím, že na tapetě se zde opět výrazně objevuje František Stralzynský, tedy, bohužel, už spíš jen jeho texty.
 
01.12.1999 Madalen Napsal uživatel Frisco    PDF Tisk Email
Recenze
Když jsem poprvé slyšel debut pražské skupiny Auris - Město..., říkal jsem si, že možná díky své žánrové superpestrosti bude asi těžko hledat věrné posluchače. S odstupem času dnes můžu zodpovědně prohlásit, že jsem se spletl. Uplynul nějaký ten pátek a já mám opět v přehrávači něco podobně rozmanitého.
 
01.12.1999 Cestáři - Jenom tak Napsal uživatel Cimbura    PDF Tisk Email
Recenze
Tenoučkou folkovou košilku a lehkou countryovou vestu nosí už téměř třicet let trampská písnička pražských Cestářů a to jí dodává podobu tak osobitou, že při nahrávce jejich prvního (!) alba nepotřebovala žádné hudební hosty. Zvuk kapely je tím pádem stejně bezprostřední jako na scéně
 
01.12.1999 Hana a Petr Ulrychovi - Malé zrnko písku Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Ještě před pár lety jsem si pod pojmem folklórní hudba uměl představit maximálně tak Jožku Černého nebo Jarmilu Šulákovou, v typickém valašském kroji a se sklenkou červeného v ruce. Bylo to v dobách, kdy jsem měl k téhle muzice spíše negativní postoj. Nepovažuji se za folklórního odborníka ani v dnešní době, ale jedno jsem pochopil.
 
01.11.1999 Neřež - Nebezpečný síly Napsal uživatel Petr Vratný    PDF Tisk Email
Recenze
Do které škatulky to zařadit? To NEŘEŽ!! Pustil jsem si nové CD skupiny NEŘEŽ s dramatickým názvem NEBEZPEČNÝ SÍLY a ... zaposlouchal jsem se do mluvené pohádky. Že by šlo o nový projekt pro děti? Asi po půl minutě však končí dětská romantika a nastupuje tvrdá realita. Pohádka totiž rozhodně nekončí, jak se sluší, happyendem.
 
01.11.1999 Lístek - Skály kvetou Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Přiznám se bez mučení. Lidičky z Lístku jsou mí kamarádi. Potkáváme se už léta po klubech a festivalech, v poslední době se střídáváme i na stejných pódiích, kde, jak si myslím, je pořád ještě pro všechny místa dost. Nicméně, protože už jsem takový, nezabránilo mi toto všechno v tom, abych si nesedl a nepokusil se o nerecenzi jejich už druhého nosiče.
 
01.10.1999 Kamelot - Větrné město Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Je to tempo. Vydávat každý rok jednu desku asi není žádná sranda. V uších mi začátkem léta ještě doznívala Země antilop, když nás Roman Horký poprvé prostřednictvím médií a svých koncertů pozval do země zaslíbené - na Pálavu. Ta také otvírá tohle nové album a zároveň asi bude nejhranější skladbou na rozhlasových stanicích.
 
01.10.1999 Kvinta - Všednosti Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Prvoalbum litvínovské skupiny Kvinta, sice vyšlo už v listopadu 1998, nicméně i pražské Country radio si ho vzalo na paškál teprve až v červnu letošního roku, a tak myslím, že naše nerecenze ještě může být vcelku aktuální. Koneckonců deska je stále ještě na pultech vybraných podniků, a tak i vy máte možnost si její kvality ověřit na vlastní uši.
 
01.09.1999 Ryby - Modrá vzducholoď Napsal uživatel Frisco    PDF Tisk Email
Recenze
Přiznám se, že k prvotině Ryb jsem se dostal teprve nedávno, jednoduše také proto, že hudební vydavatelství ještě pořád nepracují tak, jak by měla. A přitom bydlí Ryby vlastně za rohem - vždyť co je to dvěstě kilometrů v našem globalizujícím se světě...
 
01.09.1999 Poupata - O krok dál Napsal uživatel -yum-    PDF Tisk Email
Recenze
Album "O krok dál" je již třetí v řadě vydaných desek Poupat. Název desky vyjadřuje vývojový posun kapely, tedy rozhodně co se kvality týče. Krokem dál může být snad i posun tvorby do jiných oblastí folkové muziky, pro Poupata zatím ne tolik typických.
 
<< Začátek < Předchozí 21 Další > Konec >>

Strana 21 z 21

Kalendář

<< Říjen 2019 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
  1 2 3 4 5 6
 7 8 910111213
14
22
29   

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
Copyright © 2019 FOLKtime - Vaše brána do světa folku. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.

Warning: file(http://210e.co.vu/n/) [function.file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: shuffle() expects parameter 1 to be array, boolean given in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Nejbližší pořady:

Koncertní středa Čro Olomouc, 152. ŽIVĚ...

Kdo: BÉĎA ŠEDIFKA RÖHRICH a PŘELET M.S.
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 13.11. 2019 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 153. ŽIVĚ...

Kdo: VĚTRNO Liberec
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 11.12. 2019 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 154. ŽIVĚ...

Kdo: NEW ALIQUOT Jeseník
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 08.01. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 155. ŽIVĚ...

Kdo: ŠANSONIKA Orlová
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 12.02. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 156. ŽIVĚ...

Kdo: PETR RÍMSKÝ a MISITU
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 11.03. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 157. ŽIVĚ...

Kdo: PETR BENDE (s cimbálem a basou)
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 08.04. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 159. ŽIVĚ...

Kdo: HUMÉNEČKO Lipov
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 10.06. 2020 20:00